Kalsiumglukonat for barn - Komarovsky gjennomgår: indikasjoner, kontraindikasjoner, bivirkninger, dosering

Behandling

Kalsium er et av de viktigste sporstoffer i menneskekroppen. Det er nødvendig at bein og tenner vokser riktig. Derfor må kalsium være til stede i kostholdet til spedbarn og ungdom. Sporelementet regulerer funksjonen til muskler og hjerte, og påvirker også blodkoagulasjon. Mineralet hoper seg opp i kroppen, og brukes deretter hele året. Derfor anbefales Komarovsky kalsiumglukonat for barn å bruke regelmessig for å opprettholde et normalt nivå av sporstoffer i kroppen.

indikasjoner

Før du begynner å ta medisinen, anbefaler Komarovsky å kontakte en spesialist og bestå de nødvendige testene. Studier viser nivået av mineral i blodet, hvoretter det vil bli klart om babyen trenger å ta kalsium.
Legemidlet er foreskrevet i følgende tilfeller:

  • Lave nivåer av kalsium i kroppen;
  • hypokalsemi;
  • Brudd på huden;
  • rakitt;
  • Rask tannvekst;
  • Skader på leveren;
  • Nyresykdom
  • dermatose
  • Benbrudd;
  • Astma.

Hvis en av de ovennevnte sykdommene er mistenkt, anbefaler Komarovsky å kontakte en barnelege som vil foreskrive nødvendig behandling.

Et sporelement er foreskrevet for barn i kombinasjon med andre medisiner i behandlingen av atopisk dermatitt. Sporelementet gjenoppretter hudens struktur og reduserer irritasjon. Med elveblest og allergier kammer ofte små pasienter huden, noe som bremser helbredelsen og forbedrer betennelsen. Derfor inkluderer Komarovsky kalsiumglukonat for allergier i kompleks behandling.

Komarovsky anbefaler ikke kalsiumglukonat ved forkjølelse for barn, som kliniske studier har vist at mineralet ikke påvirker forkjølelsesforløpet: ARVI eller ARI.

Legen råder kalsiumglukonat i forkjølelse hos barn bare hvis forkjølelse er forårsaket av en allergi..

Slipp skjema

Sporelementet selges i tabletter i to doser: 250 mg og 500 mg. Barn foretrekker piller med en søt smak: frukt eller kakao. Hovedstoffet er kalsiumglukonat, talkum, stivelse og kalsiumstearat tilsettes i tillegg. Tyggbare tabletter bruker smaksstoffer (kakao eller frukt smaker). For injeksjon er en 10% løsning i 5 mg ampuller tilgjengelig.
På spørsmål om hvordan man kan gi kalsiumglukonat til et barn, svarer Komarovsky:

  • 0-1 år - 3 tabletter på 500 mg eller 6 tabletter på 250 mg;
  • 1-4 år - 6 tabletter på 500 mg;
  • 5-9 år - 10 tabletter på 500 mg;
  • 10-14 år - 16 tabletter på 500 mg.

Den daglige dosen deles fortrinnsvis i 3-5 doser. Barn må få medisinen i tabletter enten før måltider eller 1-1,5 timer etter å ha spist med melk.

Hvis babyen trenger en injeksjon, gjøres det utelukkende intravenøst. Løsningen skal være i romtemperatur. Dosering avhenger av barnets alder. Fram til 14 år blir 0,1 til 5 mg administrert hver 2-3 dag. Intramuskulært blir injeksjoner gitt til babyer i sjeldne tilfeller.

Et legemiddel har mange analoger. Komarovsky anbefaler å ta legemidlet fra en produsent i løpet av behandlingen.

Kontra

Legemidlet er kontraindisert ved følgende sykdommer:

  • Individuell intoleranse;
  • aterosklerose;
  • hyperkoagulasjon;
  • sarkoidose;
  • Nyresvikt.

Dr. Komarovsky anbefaler kalsiumglukonat for barn fra 1 til 3 år å ta 1000 mg per dag. Et sunt barn absorberer godt 20-30% av sporstoffer fra mat. Derfor er det verdt å konsumere mer mat rik på kalsium: cottage cheese, kefir, harde oster, yoghurt, egg, paprika, agurker, sesamfrø, solsikke, gresskar, bønner, mandler, havregryn, fisk, kål. Sitronsyre og melkesyre, så vel som D-vitamin, øker fordøyeligheten av sporelementet.

Bivirkninger

Kalsium gir sjelden bivirkninger. Barnet til barn reagerer imidlertid annerledes på medisinen. Langvarig bruk av stoffet kan forårsake følgende plager:

  • forstoppelse,
  • Diaré;
  • Kvalme;
  • Oppkast
  • Muskel svakhet;
  • Forstyrrelse i hjerterytmen.

I tilfelle manifestasjon av ett eller flere symptomer fra listen over, er det nødvendig å slutte å ta stoffet og oppsøke en lokal barnelege.

Dr. Komarovsky på kalsiumglukonat

En normal mengde kalsium er nødvendig for barnets kropp, slik at beinskjelettet utvikler seg normalt, slik at tennene og håret er sunt. På spørsmål om det er mulig å gi barn kompenserende medisiner, inkludert kalsiumglukonat, henvender foreldrene seg ofte til en autoritativ barnelege og TV-programleder, forfatter av artikler om barns helse, Yevgeny Komarovsky.

Om problemet

Kalsiummangel hos barn oppstår, ifølge Yevgeny Komarovsky, vanligvis på grunn av det faktum at absorpsjonsprosessene til dette stoffet er forstyrret i tarmen, og det er heller ikke tilstrekkelig med mat. Hvis du spør foreldrene dine hvordan du skal mate barnet ditt slik at kalsium er nok, vil 99% av mødrene og fedrene si at de bruker melk og meieriprodukter. Dette er en feilslutning, sier Yevgeny Komarovsky. Hvis et barn er allergisk mot koseprotein, som i seg selv ikke er så uvanlig, er det fullt mulig å klare seg uten melk. Det nødvendige stoffet inneholder ganske mye i grønnsaker, urter, i fisk.

Mangel blir mer uttalt på grunn av mangel på vitamin D. Også denne tilstanden er karakteristisk for barn med visse skjoldbruskkjertelsykdommer.

Det er mange måter å takle problemet, sier Komarovsky. Det er nødvendig å mette dietten med mat rik på kalsium, tilbringe mer tid i solen for å eliminere hypovitaminosis D.

I tillegg kan du ta "Kalsiumglukonat", et godt gammelt, tidstestet medikament i generasjoner.

Om stoffet

Kalsiumglukonat er et pulver som er svært løselig i vann. I den er nesten 9% kalsium. Du kan ta det selv for barn opp til et år. Det er mange metoder, som starter med svelging og slutter med intravenøse injeksjoner.

Legemidlet anbefales mot osteoporose, rakitt, ved langvarig bruk av vanndrivende midler og antiepileptika, for hemopoiesis og en rekke allergiske reaksjoner - fra elveblest til atopisk dermatitt og angioødem. Legemidlet kan også foreskrives for visse leverpatologier, inkludert giftige lesjoner..

Produsenter indikerer også at stoffet er nyttig for barn under intensiv vekst, fordi på dette tidspunktet alltid er kalsium litt kort..

Komarovsky om stoffet

Kalsiumglukonat er ifølge Yevgeny Komarovsky nylig helt ufortjent kritisert. Det er meninger om at barnekroppen praktisk talt ikke absorberer den, og at det derfor ikke er noen vits i å drikke den. Dette er en feilslutning, sier legen..

Dette er et av de mest kjente medikamentene i verden, og legene setter pris på det for sin evne til å bli godt opptatt i tarmen..

Legemidlet kan brukes som et nødhjelp i tilfelle anfall på bakgrunn av kalsiummangel, og det bør administreres intravenøst. I alle andre tilfeller kan du gjøre med et internt inntak, det vil si gi barnet mat.

Produsenter sørget for at barn var fornøyde med å ta middel. Og nå kan du kjøpe frukt- og kakaosorterte tabletter. Dr. Komarovsky advarer mot intramuskulær administrering av stoffet til barn. Denne metoden er bare relevant for voksne.!

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor myten om ubrukeligheten av kalsiumglukonat kom fra. Mest sannsynlig er Komarovsky sikker, saken er i feil dosering av medisinen. Det er ikke veldig praktisk for voksne å drikke det, for for å få en daglig dose må du drikke 60 tabletter!

Barn anbefales mer "rimelige" mengder av stoffet:

  • opptil 1 år - 3 tabletter på 500 mg;
  • fra 1 år til 4 år - seks tabletter med samme dosering;
  • fra 5 til 9 år gammel - fra 6 til 12 tabletter;
  • etter 10 år - 18 tabletter per dag i gjennomsnitt.

Komarovsky råder til å dele den daglige dosen i 4 doser og gi stoffet en halv time før måltider eller en og en halv time etter måltider.

Produsenter indikerer forstoppelse, irritasjon i mage-tarmkanalen og arytmi som bivirkninger, men Komarovsky hevder at bivirkninger i praksis i praksis er en sjeldenhet. Barn tolererer det vanligvis godt.

Som et godt råd, anbefaler Komarovsky å drikke stoffet i de indikerte dosene bare når barnets kalsiummangel er bekreftet ved laboratorieundersøkelser av blodsammensetning. I alle andre tilfeller (for forebygging og "bare i tilfelle"), kan du gi barnet en tablett tre ganger om dagen, i henhold til ordningen som er ganske kjent og forståelig for de fleste foreldre..

Du kan ikke gi stoffet i det hele tatt, men bare mate barnet med de nødvendige produktene.

I alle fall er det ikke nødvendig å foreskrive medisiner til barn på egen hånd, til og med slike, ved første øyekast, ufarlige som kalsiumglukonat. Å utnevne er legens virksomhet. Stol på legene dine!

Kalsiumglukonatbarn vurderinger

kalsiumpantotenat er foreskrevet, men det har ikke vært i Moskva på et år nå. En allergiker foreskrev oss også, da sa hun - vel, fiken med ham.

Vi har atopisk dermatitt nesten fra fødselen (pavelig arv). Om sommeren blir Igor tre år gammel. Siden det er en forferdelig reaksjon på alle meieriprodukter, begynte jeg å bekymre meg for at det ikke var nok kalsium, og det var tips om nettverket for å ta kalsium under diatese, etc. Ja, overalt den som Mashuk skrev er pantotenat, men det er egentlig IKKE i det hele tatt apotek I lang tid begynte jeg å gi glukonat - ærlig talt, jeg har problemer med dosering nå - jeg fant det på nettverket på et eller annet apoteknettsted. Merket en forbedring, det vil si at den ikke kurere, selvfølgelig, men det hjelper oss å lindre forverringen.

Naha, strengt tatt IMHO. Jeg ville ikke gi i denne alderen, siden du sannsynligvis enten drikker blandingen eller mors melk. Derfor er kalsium nok. Og heretter. Og så, hvis du liker oss, på en streng diett. Overskudd av kalsium er også dårlig.
Ikke vær syk!

Kalsiumglukonat

Jenter som ga barnet kalsiumglukonat? Hvordan gi? Hva bestemte du deg for å gi? Vi er 1,3 år gamle, begynte å sove rastløs om natten, kanskje tenner, og kanskje mangel på kalsium, slik du forstår. Komarovsky så ut, men jeg vil ha tilbakemeldinger. takke.

Skrevet 10. desember 2015, 16:32

35 kommentarer

Tatusia 10. desember 2015, 16:43

Enkel kalsium, uten vitamin D, kan ikke gis. Vi tilki nyreslagg.

Katjona 10. desember 2015, 21:14

kalsiumglukonat er løselig selv i kaldt vann.

Malishi 10. desember 2015, 16:43

Jeg ranet en sirup med kalsiumglukonat. 0,5 l naturlig melk ble oppvarmet til 60-70 grader celsius (det var varmere, det var ikke kip "yatok), jeg duftet 2 tabletter kalsiumglukonat og la det i melk. Jeg lurte på om jeg måtte sirkulere..

Myshka 10. desember 2015, 18:51

Takk for oppskriften! la oss prøve! ellers drikker vi vitamin D og tilskriver kalsiumglukanat, men jeg bestemte meg ikke for hvordan jeg skulle ta det. ostemassen vil etter min mening være perfekt!

Tatyana 10. desember 2015, 16:46

Jeg lagde også cottage cheese, men ikke med kalsiumglukonat, men med klorid i ampuller og melk.

Malishi 10. desember 2015, 16:48

Vant deg selv kan gå inn, alt overflødig å tape i syrovattsі

Tani85 10. desember 2015, 16:48

Jeg ga ett nettbrett om dagen. Foreskrevet nevrolog. Før dette må du passere en urinalyse i følge Sulkovich for å avgjøre om det er nok kalsium i kroppen. Men! Jeg vil fortelle deg at han ikke hjalp oss. Sannsynligvis har barnet bare denne karakteren. generelt sa legen at kalsium (hvis kroppen trenger det) blir absorbert, hvis det ikke er mangel på det, så skilles det ganske enkelt ut, dvs. han kan ikke skade et barn. Forsøk å lete etter flere andre årsaker til bekymring.

Lynxx 10. desember 2015, 16:53

+++kalsium til ett sted)))

tenner.
Jeg gir kalsiumglukonat, legger det til kefir, du trenger å drikke det i en måned slik at i det minste noe blir absorbert. Tannlegen vår sier bedre å spise frukt og frokostblandinger, fisk. Vi er 2 år og vi ble bare forelsket i bokhvete grøt for en måned siden. Slik at kalsiumglukonat, 1 fane. Jeg bestemte meg for å gi det selv, ikke hver dag, men jeg gir det 5 ganger i uken.
Det er mumier som koker cottage cheese selv og legger ampuller med kalsiumklorid der - jeg vet ikke hvordan prosessen går.

marolga1 10. desember 2015, 16:54

Citra Calcemin. Lege foreskrevet ved å se på en blodprøve.

LexyKosmetics 10. desember 2015, 17:06

Hvorfor er du, mor ?! Hva er kalsiumglukonat ?! Vil du plante nyrer for et barn.
Aquadetrim maksimum eller hvilken som helst vitamin D-væske

Og så nyrene ?! Se eller les Komarovsky.

MaryVN 10. desember 2015, 17:16

En barnelege anbefaler kalsiumglukonat for hver ARI for å styrke effekten av medisiner. 1 tablett tre ganger om dagen. Når den lille ikke var et år gammel, var en halv tablett tre ganger om dagen. Men husk å konsultere lege. Vi svettet mye under søvnen, foreskrevet D-vitamin.

bybynichka 10. desember 2015, 17:20

Kontakt din barnelege. Han vil fortelle deg om barnet ditt trenger kalsium og i hvilke proporsjoner. Dette er ikke leker, men en medisin med egne indikasjoner, bivirkninger...

bybynichka 10. desember 2015, 17:34

Maria, kalsiumglukonat er en medisin. Og som alle medisiner, har det sine egne bivirkninger! Hos et barn - dette er ikke en laboratorierotte, som du kan utføre et eksperiment på! Og for meg, Komarovsky, er jeg lege selv

bybynichka 10. desember 2015, 17:35

Dette er hvis noen er for late til å google:
Bivirkninger:
Ved parenteral administrering (omgå fordøyelseskanalen), i sjeldne tilfeller kvalme, oppkast, diaré og langsom hjerterytme.
Kontra:
Hyperkalemi (høyt blodkalsium), aterosklerose, tendens til trombose (dannelse av en blodpropp i et kar).
- Se mer på: http://www.piluli.kharkov.ua/drugs/drug/1593/#sthash.RKk4jbq0.dpuf

men jeg kranglet ikke med deg at dette ikke er en medisin.
Selv skrev - "Med parenteral administrering (omgå fordøyelseskanalen) i sjeldne tilfeller."
Hvis du er lege, kan du lese at emnet handler om piller, ikke injeksjoner..

Melisenta_2 10. desember 2015, 17:29

Vi drakk kalsiumglukonat 2 uker, et kvarter 2 ganger om dagen, men datteren min hadde en lymfeknute i lysken litt forstørret på grunn av vaginitt. Etter min mening ga kalsium ikke noe, det samme, bare en måned senere returnerte lymfeknuten til det normale.

vera_vera 10. desember 2015, 17:47

Vi har kalsium D, og ​​kalsium og vitamin D, fordi kalsium ikke tas opp uten vitamin D. Og legen foreskrev det til oss.

vera_vera 10. desember 2015, 17:48

Og kalsiumet i ampullen er stort, de ga det en gang, i forbindelse med reaksjonen på DTP og legen ga det til oss!

Onixa 10. desember 2015, 17:47

men datteren min hadde et overskudd av kalsium i kroppen! og kategorisk var det umulig å gi noen kunstige tilsetningsstoffer, og jeg fant ut av dette ved en tilfeldighet

vera_vera 10. desember 2015, 17:51

Et overskudd av kalsium truer for tidlig ossifisering av bruskvevet. Etter vår mening har ryggraden med beinene i utveksten ikke sunget og dannet seg, men det er allerede ossifisert. Dette er dårlig.

Vasilisa_3 10. desember 2015, 17:58

hvis familien fant ut om en slik detalj. så gå til legen.
alt vil bli bra.

Onixa 10. desember 2015, 22:48

det er grunnen til at alle vitaminene gir vi etter å ha konsultert lege.. normalt

Alecsa 10. desember 2015, 18:03

Det er bedre å gå til legen hvis du ikke er sikker på at barnet ikke ville skape hyperkalsemi (et overskudd av kalsium) er kramper. Trenger å være forsiktig.

Neonilla 10. desember 2015, 18:27

Kalsiumglukonat hos barn bare som anvist av lege. Det er veldig vanskelig å fordøye i tabletter uten vitamin D. Vi ble tilskrevet drikke i ampuller 1: 1 med vann mot allergier da vi var 5 måneder gamle

Katjona 10. desember 2015, 21:17

ga til barnet, begynte å sove mer rolig, resultatet ble merkbart allerede i løpet av en uke, ga 1 måned. Vit D ga ikke en gang, vi var på IV, han var i en blanding.

Dashyta27 10. desember 2015, 10:10

Jeg tror også at du ikke kan klare deg uten lege. Jeg ønsker ikke selvmedisinering. Takk alle for kommentarene, ellers vil disse nye fanget enhetene fortsatt gi noe til barnet, men er det et spørsmål? Vi ble på en eller annen måte oppdratt uten dette, og det er normalt.

Lerik 10. desember 2015, 22:17

Og hvorfor ikke ta en blodprøve for kalsium og roe ned?

Onixa 10. desember 2015, 22:48

Dashyta27 10. desember 2015, 10:50

Er det betalt eller ikke? Det er lett å gå til klinikken og passere den, eller den kalles på en eller annen måte spesifikt?

Lerik 11. desember 2015 00:05

Betalt - Kalsiumnivået i blodet. ca 50 UAH Det er hentet fra en blodåre. bedre enn å svelge piller. kanskje de ikke trengs :)

vera_vera 11. desember 2015 00:48

Og uten analyse er det ingenting å svelge! Da vil det fra en overflod være enda verre og tidlig ossifisering av vev vil gjøre sin skitne gjerning. Og så er den absolutt ikke 50 g. må bruke.

Vi fikk foreskrevet kalsium.

Hei kjære mødre til overaktive barn! Si meg, vær så snill, har barna fått forskrevet kalsium? Har du tatt? Min sønn har fått atopisk dermatitt siden fødselen, som vi kjempet med i 2,5 år, etter et allergivennlig kosthold.

En nevrolog sier at atopisk dermatitt ofte følger med hyperaktive barn. Jeg er motstander av vitaminer i tabletter, jeg prøver veldig hardt å mate barna på en balansert måte, slik at det er rikelig med vitaminer og mineraler i matvarer.

Dessverre har sønnen fortsatt en reaksjon på eggehvite, men vi kan allerede ha en etter gram. Men babyen spiser ikke meieriprodukter. Først var det urticaria på melk, deretter vokst, nå bare hjemmelaget yoghurt, 150 gram per dag og det er det! Verken cottage cheese (før gagrefleksen), eller melk, eller rømme - spiser ikke. Hard ost kan spise et lite stykke. Og det er alt. Og kalsium, som legen sa, er veldig nødvendig for nervesystemet og normal hudtilstand. De skrev oss den vanlige, uten tilsetningsstoffer. Har noen erfaring, er det et resultat?

Hvordan behandler du atopisk dermatitt?

Sjelens rop er enkelt. Datteren hennes, 2,5 år gammel, har atopisk dermatitt. Vi dro til sjøen i 2 uker i oktober, returnerte nesten ren, bare solet som en leopard, og nå en ny runde, barnet er dekket av skorpe.
Jeg kan ikke identifisere produktene! Virkelig, det blir ikke sporet noen forbindelse i det hele tatt.
Ordningen foreskrevet av en vanlig vanlig hudlege er som følger
1. Antihistamin-kurs.
2. Hilak-forte (eller Lacto Filtrum) kurs.
3. Fuktighetskrem er hele kroppen. Jeg bruker mykgjørende stoffer, først brukte jeg Mustela, nå Bioderma, selv om det nipper mindre.
4. På skarpe steder, på presten, under knærne - hudhette. Legen foreskrev hormoner, men jeg bruker dem i ekstreme tilfeller.

Vennligst fortell meg hva gjør jeg galt? Fremdriften er minimal. Hvordan behandler du atopisk dermatitt? Kan du rådgi en normal lege.

Jeg ville gå fra det motsatte - for å identifisere hva som er til sjøs og hva som ikke er i ditt daglige liv nå:

1. Solen, d.v.s. kan du bruke ultrafiolett (srlar?)
2. Havvann, du kan kjøpe havsalt og ta bad.

I fjor hadde sønnen min alvorlig dermatitt med skorper. De husket bare ikke engang (men om nødvendig, får jeg se). Jeg husker Zirtek, kalsiumglukonat, Enterosgel, fuktet konstant luften i huset, sporadisk badet og det ble ganske enkelt skylt (selv om hudlegen anbefalte det motsatte å bade oftere, men vi hadde en dårlig reaksjon på vannet, selv om vannet var rent i huset). Smurt med Trixera Avene emolium, og før det de ikke smurte fra fuktighetsgivende kremer hjalp det ikke. Denne mykgjørende hjalp, midt på sommeren hadde nesten alt gått, nå sluttet de å smøre.

I nesten et halvt år har vi gått på diett, og de siste 3 månedene har det gått på en streng (selv om legen sier at det ikke er strengt). spis slik:
frokost - fullkorn havregryn på vannet i en langsom komfyr uten sukker + eple eller pære babypuré + eplekompott uten sukker
lunsj - grønnsakssuppe med grønnsaksbuljong med tillegg av separat kokt kanin- eller kalkunkjøtt + bokhvete brød (noen ganger legger jeg bygg til suppen, dynket over natten, deretter separat kokt)
ettermiddagsnacks - cottage cheese for barn uten tilsetningsstoffer + eplemos eller pære puree + ris brød + eplekompott uten sukker eller samme ting, men i stedet for cottage cheese, Agusha classic yoghurt
middag - kokt kanin- eller kalkunkjøtt + bokhvete / ris / men stort sett bare kokte grønnsaker - brokkoli, blomkål
før du legger deg - 150 ml Nutrilon 1-blanding

Barn 1.7, de spiser det hele og skvetter. Men dette er fordi jeg ikke lot dem noen gang prøve “søppelmat”, og for dem er sunn mat velsmakende (jeg prøver å formulere matvanene riktig).

De testet for allergier, ga massevis av penger. En allergi mot kalvekjøtt og kefir kom ut av det uventede, mens det ikke er noen allergi mot cottage cheese og melk.

Generelt, nå med begynnelsen av fyringssesongen har vi periodisk rødhet under knærne, smører jeg umiddelbart med Elidel krem. Så langt har jeg sluttet å bruke limbåndet, det ser ut til at huden ikke krever dette.

Det virker som om kosthold hjelper i vårt tilfelle. Alle disse kremene uten riktig ernæring ga ikke så mye mening.

Kalsiumglukonatbarn vurderinger

GW1_98 13. september 2010 kl 13:25

uforglemmelige skinnende øyne skinnende øyne 5
Til venstre 7857 innlegg siden 19. juli 2007
FR: -16010
13. september 2010 klokka 17:20

Advanced Magridos Magridos 0
Venstre 525 innlegg siden 11. mai 2006
FR: 19724
13. september 2010 klokka 21:42

GW1_98 14. september 2010 klokka 00:03

Advanced milf reds milf reds 0
Har lagt igjen 500 innlegg siden 06. mars 2009
FR: 10553
14. september 2010 klokka 11:38

vlad @ mir2 14. september 2010 kl 22:51

Legend of the forum Bestemor Mo Bestemor Mo 0
Har lagt igjen 6447 innlegg siden 1. august 2010
FR: -24205
14. september 2010 klokka 23:58

Advanced Magridos Magridos 0
Venstre 525 innlegg siden 11. mai 2006
FR: 19724
15. september 2010 klokka 12:54

uforglemmelige skinnende øyne skinnende øyne 5
Til venstre 7857 innlegg siden 19. juli 2007
FR: -16010
15. september 2010 kl 16:01

Advanced Magridos Magridos 0
Venstre 525 innlegg siden 11. mai 2006
FR: 19724
15. september 2010 klokka 17:19

lysende øyne, det viser seg at det er 2 meninger - mine og korrekte (medisinsk)

1) Jeg ville ikke begynt med kesam på GV før ett år, men under forutsetning av at moren min selv er en konstant eater av kalsiumholdige produkter og barnet går i minst to timer om dagen. Barnelegen vår sier å introdusere cottage cheese som et krav fra seks måneder.
2) Legen vår gir en henvisning for urinalyse i henhold til Sulkovich. Basert på resultatene fra disse analysene lages rakitt. Er det bare kalsiummangel rakitt? Sannsynligvis ikke. Slike tegn på rakitt som en tilbakegående hårfeste og svette benhender har selvfølgelig ikke blitt kansellert av legene våre..
3) Jeg tror dette er innenfor normalområdet, men jeg ville ha testet
4) Med dette slet jeg lenge med legene våre og skrev til og med et innlegg på forumet om dette emnet. Sønnen min hadde en tilbakegående hårfeste. Sendt urin i følge Sulkovich, analyse er bra. Håndtak-ben svette ikke, men på bakgrunn av skallet sted, diagnostiserte legen Rickets fra 1. grad og foreskrev mange medisiner. Etter å ha konsultert meg med en annen barnelege, bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle gi alarm, og ikke begynte å stappe babyen min med medisiner.

Veteran ryngi ryngi 11
Venstre 4751 innlegg siden 20. september 2007
FR: 77267
ICQ 16. september 2010 kl 16:22

Vlad @ mir2 17. september 2010 kl 01:05

Kalsiumglukonat for barn: indikasjoner på å ta tabletter og bruksanvisning

Beskrivelse av stoffet - intravenøse injeksjoner og ta piller

Leger anbefaler "kalsiumglukonat" i barndommen når forkjølelse oppstår. Dette formålet skyldes utmerkede beskyttelsesegenskaper i forhold til kar fra skade, noe som reduserer deres skjørhet og permeabilitet når foci av betennelse dukker opp.

Varme injeksjoner av "kalsiumglukonat" er inkludert i den komplekse behandlingen av viral og forkjølelse. Medisinen påvirker reduksjon av ruspåvirkning av kroppen, og eliminerer sannsynligheten for å utvikle patologiske symptomer. Forskjeller i symptomer på SARS og influensa er beskrevet i dette materialet..

Det farmasøytiske markedet er overmettet med komplekse preparater, som inkluderer, sammen med kalsiumglukonat, antivirale og antiinflammatoriske komponenter og askorbinsyre..

"Kalsiumglukonat" er populært, siden det etter mange år har etablert seg fra den aller beste siden, slik at eksperter kan foreskrive det for forskjellige patologier som ikke har en synlig forbindelse mellom seg. Den viktigste aktive ingrediensen er kalsiumsaltet av glukonsyre, som har form av et hvitt pulver.

Nesten alle farmasøytiske selskaper i forskjellige former produserer for tiden medisinen: tyggbare tabletter, pulver og injeksjon. De fleste barneleger foreskriver "kalsiumglukonat" til barn selv i det første leveåret (i en viss dosering). Siden barnekroppen trenger regelmessig påfyll av reservene til dette sporelementet, som er så nødvendig for riktig dannelse av skjelettet og for utvikling av muskelvev.

Mangel på kalsium fører ofte til en nedgang i kroppens immunforsvar.

Kalsium er viktig for barnet i perioden med intrauterin utvikling. Ved mangel på stoffet blir barn ofte født med utilstrekkelig vekt, og i de første seks månedene av livet kan de utvikle en patologi, for eksempel rakitt. Derfor blir ofte kalsiumglukonat foreskrevet av leger.

Kalsiumglukonat - farmakologisk virkning og gruppe

"Kalsiumglukonat" refererer til makro- og mikronæringsstoffer.

Den farmakologiske effekten er anti-allergisk, avgiftende, hemostatisk, betennelsesdempende, noe som reduserer skjørheten og vaskulær permeabilitet. I dette tilfellet fyller stoffet den relative eller absolutte kalsiummangel.

Kalsiumioner regulerer overføringen av nerveimpulser, reduksjon av skjelett- og glatte muskler, myokard, blodkoagulasjon og andre fysiologiske prosesser. "Kalsiumglukonat" er involvert i dannelse og bevaring av beinvevsintegritet (det intercellulære benstoffet inneholder en stor mengde kalsiumsalter, som gir hardhet og elastisitet sammen med kollagenprotein ossein).

En tablett "Kalsiumglukonat" inneholder 0,5 g aktiv ingrediens. I 1 ml "kalsiumglukonat" inneholder injeksjonsvæske og injeksjonsvæske 0,1 g av den aktive komponenten.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk

Den utbredte bruken av stoffet i barndommen skyldes et bredt spekter av indikasjoner og en liten sannsynlighet for kontraindikasjoner.

Svangerskap

En kvinnes kropp under graviditet opplever alvorlige belastninger og forandringer, dette krever visse strømkostnader, energi og ressurser. Et barn tar i ferd med sin dannelse bokstavelig talt fra sin mor alt nødvendig for sin egen dannelse og full utvikling.

Derfor er det nødvendig med konstant overvåking av helsetilstanden til en gravid kvinne..

Kalsiummangel hos gravide kan bidra til konsekvensene av:

  • Alvorlig toksikose i de senere stadier.
  • Høy risiko for osteoporose.
  • Nervøsitet og stress, søvnproblemer.
  • Uventet allergi.
  • Beslag, skjelvinger, etc..
  • Forringelse av tenner, negleplater, hud og hår.
  • Trusselen om abort eller tidlig fødsel.
  • Svekkelsen av arbeidskraften under begynnelsen av arbeidskraften.

Gynekologer i samråd for fremtidige mødre anbefales å bruke "kalsiumglukonat." Slike anbefalinger skyldes det økte behovet for mor og foster i kroppen for vitaminer og forskjellige sporstoffer. Bruken av dette stoffet under graviditet øker sannsynligheten for en sterk og sunn baby betydelig.

Bruken av stoffet skal være under den vaktsomme tilsyn av den behandlende legen. Bare han bestemmer den individuelle daglige hastigheten på kalsium som er nødvendig for en gravid kvinne, siden stoffet i tilfelle doseringskrenkelse kan forårsake tap av beinelastisitet, ossifikasjon av morkaken, langvarig gjengroing av fontanelen, nedsatt funksjon av mor og barn.

Instruksjoner for bruk av stoffet i barndommen

Barnets kropp krever en stor mengde “bygningsmateriale”, nemlig kalsium, som ikke bare deltar i dannelsen av beinvev, tenner, men også regulerer metabolismen i muskler.

Indikasjoner for dette stoffet er en mangel på kalsium av forskjellige gener: ved langvarig sengeleie frigjøres et sporelement, den paratyreoidea kjertelen fungerer utilstrekkelig. Denne medisinen er nødvendig for et barn med alvorlige sykdommer (nefritis, hepatitt), hudlesjoner (kløe, psoriasis, eksem), for å redusere vaskulær permeabilitet, forgiftning på forskjellige måter. Inntak av kalsiumglukonat er indikert for barn med allergiske reaksjoner som dannes på grunn av medisinene som er tatt, eller allergiske sykdommer - serumsyke, urticaria, høysnue.

Hvilke antivirale medisiner behandles bedre her.

Mulige komplikasjoner forårsaket av stoffet

Til tross for effektiviteten og hyppig bruk, er stoffet fremdeles et produkt i legemiddelindustrien, derfor kan det provosere utseendet til bivirkninger. Langvarig behandling med stoffet eller regelmessig overskridelse av doseringen kan forårsake utvikling av følgende uønskede manifestasjoner:

  • forstoppelse.
  • Oppkast, kvalme.
  • Arteriell hypertensjon.
  • Nyresteinsykdom.
  • polyuri.
  • Psykiske lidelser.
  • Muskel svakhet.
  • Tretthet, irritabilitet.
  • bradykardi.
  • Tap av bevissthet.
til innhold ↑

Kalsiumglukonat

Karakter 4,5 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Kalsiumglukonat (Kalsiumglukonat): 11 lege anmeldelser, 14 pasientanmeldelser, instruksjoner for bruk, analoger, infografikk, 2 utgivelsesformer.

Leger vurderer kalsiumglukonat

Karakter 4.6 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

"Kalsiumglukonat" er et kalsiumglukonatsalt. Et element eller mineral som er nødvendig for normal funksjon av nerver, muskler og hjerte, kalsium i form av glukonatsalt bidrar til å opprettholde kalsiumbalansen og forhindre tap av bein når det tas oralt. Dette stoffet kan også være en kjemoprofylakse for tykktarmskreft og andre kreftformer. "Kalsiumglukonat" brukes som et hjertebeskyttelsesmiddel med et høyt innhold av kalium i blodet. "Kalsiumglukonat" er en motgift mot den høye toksisiteten til magnesiumsulfat.

Karakter 4.2 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Et flott gammelt stoff som fortsetter å fungere. Ikke et universalmiddel! Utmerket membranstabilisator, reduserer ekssudasjon betydelig. Jeg har ikke prøvd å bruke det som monoterapi. Det hjelper med allergisk dermatitt, eksem, for å lindre forverring av psoriasis, etc. Jeg foreskriver bare en injiserbar form. Jeg la ikke merke til effekten av nettbrettet.

Noen ganger er en kortvarig forverring i allmenntilstand etter injeksjon mulig. Det er uønsket å foreskrive til pasienter over 45 år.

Rangering 5.0 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Kalsiumglukonat - et godt medikament fra sovjettiden, normaliserer kalsiummetabolismen. Det brukes i medisinsk praksis ganske ofte. Jeg liker det når pulmonologer bruker dette stoffet. Det hjelper mot allergiske reaksjoner hos pasienter. Meget godt tolerert av de fleste pasienter..

Anbefalt bruk som anvist av lege.

Karakter 4.2 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Effektiv i behandlingen av allergiske dermatoser og alle slags "funksjonelle myopatier", for ikke å snakke om normalisering av kalsiummetabolismen. I komplekse preparater er kalsium liten, men her kan doseringen velges individuelt uten distraksjon. Glukonat - et organisk salt, har høy løselighet og biotilgjengelighet.

Forsiktighet uten foreløpig bestemmelse av kalsium i blodet, men dette gjelder mange mineraler..

Den blir assimilert av den piezoelektriske effekten, d.v.s. mens du tar stoffet, anbefales det å observere minst fysisk aktivitet.

Karakter 4.6 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Det er verdt å huske en mulig reaksjon i form av hyperkalsemi, så du bør oppsøke lege og ikke la selvmedisiner utelukke overdoser. Det anbefales å ta biokjemiske blodprøver for å bestemme nivået av kalsium i kroppen, og også være forsiktig når du forskrives til kjernene. Ikke glem å fortelle legen din om alle mulige lidelser i kroppen din..

Rangering 5.0 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Kalsiumglukonat er et gammelt, tidstestet medikament som normaliserer kalsiummetabolismen. Det brukes i pediatrisk praksis, under forhold ledsaget av en nedgang i kalsiuminnholdet i kroppen, som en motgift for etsing med magnesiumsalter, i tilfelle giftig hepatitt (jeg foreskriver alkohol, narkotisk når det er leverskader i avhengighet). Det lindrer allergiske reaksjoner både i tablettform og injeksjonsform..

Det er ikke mulig med hyperkalsemi.

Karakter 3.8 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Det lindrer allergisk betennelse veldig bra, spesielt med gråtende dermatoser, styrker den vaskulære veggen og reduserer dens permeabilitet.

Personer over 45 år bør brukes med forsiktighet, da det kan føre til trombose. I tillegg til personer med hjerte- og karsykdommer, da det kan forårsake arytmi og høyt blodtrykk.

Karakter 3.8 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Et utmerket desensibiliserende middel som er mye brukt i medisinsk praksis hos en dermatovenerolog, det gir ingen mening å snakke om fordelene, jeg bruker den til allergiske dermatoser, eksem, psoriasis, dermatitt av forskjellige opphav. Praktisk ved at stoffet i tillegg til intravenøs administrering kan brukes intramuskulært, så vel som per os.

Karakter 4.6 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Tidstestet medikament. Det har en uttalt hyposensibiliserende effekt. Det hjelper pasienter med hudsykdommer med allergisk opprinnelse.

Det bør brukes med forsiktighet hos personer med høyt blodtrykk. Lokal intoleranse er også mulig..

Jeg anbefaler til pasienter med eksem, atopisk dermatitt som en del av kompleks terapi.

Rangering 5.0 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Kalsiumglukonatpreparater har anti-allergiske, betennelsesdempende og hemostatiske effekter. I min praksis bruker jeg dette stoffet i den komplekse behandlingen av eksem (i nærvær av ekssudasjon), allergiske sykdommer, etc. Det tolereres godt av pasienter.

Av manglene kan det bemerkes at pasienter med rask intravenøs administrering opplever en følelse av varme først i munnen, og deretter i hele kroppen. Derfor anbefales det å gå sakte inn.

Karakter 4.6 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Et godt (men ikke universalmiddel, selvfølgelig) og billig assistent som et membranstabiliserende medikament i behandlingen av mange dermatoser (i kombinasjon med hovedbehandlingen). Selvfølgelig er det mye forfølgelse i hans retning nå, da det angivelig ikke er bevist effektiviteten i det hele tatt. Men etter min mening er dens effektivitet bevist av tid (den har blitt brukt i veldig lang tid), og selvfølgelig av resultatene av behandlingen som enhver lege ser på sine egne metoder.

Pasientanmeldelser for kalsiumglukonat

Barnelegen foreskrev kalsiumglukonat til barnet med hoste. Jeg var veldig tvil om avtalen, leste sammensetningen, roet meg litt, stoffet ble startet. To dager senere merket hun bedring, hosten nesten stoppet. Fordelene inkluderer overkommelighet, medikamentets ufarlighet, en nøytral smak, som er viktig når du tar barn, og viktigst av dets effektivitet. De ble deretter behandlet for forkjølelse flere ganger, og det var alltid et godt resultat. For allergier ble de også foreskrevet, men ble behandlet i kombinasjon med andre medisiner, så jeg kan ikke si eller hjelpe. Jeg anbefaler, det vil definitivt ikke være verre.

For et år siden om vinteren brukte jeg mye tid på å studere, jeg spiste uansett nesten i tørr ovnen. Jeg la en gang merke til at neglene mistet fargen, ble myke og transparente. Det gikk opp for meg at det ikke var nok kalsium, det var billig å kjøpe kalsium i denne formen, men det var nødvendig å ta D3 dråper, først drakk kalsium og deretter skylt ned med tre dråper D3 fortynnet i 100 ml varmt vann. Ellers, om vinteren, med overskyet vær, vil kalsium ganske enkelt ikke bli absorbert, etter 7 dager har neglene funnet en solid struktur, og den frie delen av neglen har blitt hvit. Jeg følger alltid denne enkle indikatoren på tilstedeværelse av kalsium i hele kroppen. I formen som er angitt over, er behandlingen mye billigere enn å kjøpe kalsium + vitamin D3, i en pakke.

Jeg drakk kalsiumglukonat da jeg begynte å få en sterk knase i beinet. Jeg tråkket på hælen og beinet knuste kraftig. Jeg begynte å ta 1 tablett 3 ganger om dagen. En uke senere la jeg merke til at knase i beinet var borte. Leddene mine sluttet å skade, og neglene ble bedre. De ble mer holdbare, ikke så ødelagte. Selvfølgelig er det andre, dyrere kalsiumtilskudd. Men hvis du ikke har en stor mengde økonomiske ressurser, får du "Kalsiumglukonat", og du vil umiddelbart føle lettelse etter et administrasjonsforløp. Jeg anbefaler det som et billig og effektivt medikament med mangel på kalsium i kroppen.

Et "kalsiumglukanat" ble foreskrevet til meg av en lege når jeg hadde veldig alvorlig forkjølelse, en sterk hoste og ikke kunne komme på flere dager. Jeg tok den 3 ganger om dagen, en tablett. Selvfølgelig sier jeg ikke at jeg botet forkjølelse med dette stoffet, nei, selvfølgelig tok jeg andre piller, men kalsiumglukonat ga meg styrke til å komme seg, og behandlingsprosessen gikk raskere. Og jeg la også merke til at eksemet mitt gjør seg mindre kjent etter å ha påført kalsiumglukonat. Jeg tok to uker, jeg skal ta en pause for å unngå overdosering og fortsette kurset om en måned, jeg tror det vil være mer effektivt.

"Kalsiumglukonat" i tabletter tar jeg med jevne mellomrom, med avbrudd. Dette er et veldig effektivt middel som hjelper deg med å forbedre helsen din. Takket være ham kompenseres mangelen på kalsium i kroppen, og den generelle trivselen avhenger av dette. Det er viktig for meg at verktøyet er rimelig, det er helt billig, og fordelene med det er store. Jeg tar to tabletter om kvelden, i denne perioden er den godt opptatt. Jeg vil helt sikkert ta kalsium i fremtiden, det forhindrer utvikling av mange sykdommer. Legemidlet er utrolig nyttig for skjelettsystemet, det er praktisk talt ingen kontraindikasjoner for dets bruk..

Jeg har brukt kalsiumglukonat i tabletter i lang tid. I flere år nå har jeg drukket det med jevne mellomrom med pauser på en til to måneder. Kompenserer vel for kalsiummangel. Sammen med pillene spiser jeg en spiseskje Herculean kornblanding tørr en halvtime etter at jeg hadde tatt den. Så det fungerer mer effektivt. Forskjellen kan øyeblikkelig merkes etter noen dager (3-4 dager) ved en svak økning i kroppsvekten (ikke fett, dessuten) og med tåneglernes tilstand. Der er de rett og slett mer sårbare, derfor, i henhold til deres styrkende tilstand, vises effekten av kalsiuminntak først. Forresten for referanse. Om kvelden er det bedre å ta en eller to tabletter mer og med et glass melk. Siden kalsium absorberes fullstendig etter kl. 9, til forskjell fra dagtid.

Et utmerket preparat for sesongens allergier som et tillegg til antihistaminer. Drikkekurs om to uker, samtidig som du virkelig letter tilstanden. Pluss at hår og negler ikke lider så mye. Jeg drakk også på kurs på to uker på en måned med amming. Tre dager senere sluttet neglene å eksfoliere. Av manglene - hele effekten av kurset er kortvarig. Jeg har i det minste. Cirka to uker etter kurset ønsker jeg allerede å starte det igjen, men det er uønsket. Nå drikker jeg kalsiumglukonat en gang i sesongen, med unntak av våren (under blomstring trengs to eller tre retter). Det opprører bare at det ikke alltid er i en budsjettform, og å betale for mye for en vakker boks er på en måte ikke veldig hyggelig.

"Kalsiumglukonat" er et utmerket middel for god søvn for en ung mor! Fakta er at når sønnens tenner klippes, er det absolutt ingen måte å sove, barnet skriker hele natten fra smerter! Den berømte barnelegen Komarovsky rådet i slike tilfeller til å drikke kalsium. Om kvelden, i et glass melk, smuldret jeg en tablett, og se og se! Vi sov alle mer eller mindre stille den første natten, i den andre applikasjonen - ganske rolig. Det eneste “men” kan ikke brukes på lenge, da stolen festes.

Kalsiumglukonat ble anbefalt av barnelege da barnet mitt hadde dårlig benavl i opptil seks måneder. Tildelt som et ekstra kompleks av vitaminer sammen med aquadetrim. Vi brukte glukonat i ampuller til injeksjon - bare helles i en skje og ga babyen å drikke. Verktøyet er virkelig billig og effektivt. Vi brukte som et supplement i forebygging av leddysplasi hos spedbarnet, og vi observerte ingen allergiske eller bivirkninger.

Etter å ha født og fortsatt ammet i mer enn ett år, utviklet det seg en forferdelig hudallergi mot bakgrunnen til en svekket kropp. Hudlegen foreskrev en behandling der hovedinjeksjonene var intramuskulært kalsiumglukonat. Etter tre injeksjoner la jeg merke til forbedringer. Kløen, som ikke ga ro, og flekkene på bena og albuene forsvant mye blekere, og før behandlingsstart var de røde. Det er også nyttig hvis det er mangel på kalsium i kroppen..

Om budsjettmidlene er allerede skrevet, blir jeg med. Noen ganger billigere enn annonserte midler. Siden jeg er vegetarianer, har jeg tidvis mangel på kalsium. Jeg bruker kursene hver måned to ganger i året, hvoretter jeg ser åpenbare forbedringer i negler og hår. Det har aldri vært noen bivirkninger, og hvilke bivirkninger det kan være, med mindre du tar en pakke om dagen, så kan du samle et overskudd av kalsium i kroppen

En rimelig og billig måte å fylle på menneskekroppen som mangler kalsium i alle aldre. Jeg er 30 år gammel og bruker regelmessig melkeprodukter i kostholdet mitt (ost, melk, cottage cheese, etc.), men de gjør ikke opp for mangelen på kalsium i kroppen min, siden jeg virkelig liker å drikke musserende vann, og som jeg begynte Det er kjent å fjerne kalsium veldig sterkt. Leddene mine på tærne var veldig smertefulle to ganger i året, og kirurgen rådet meg til å drikke dyre D3-piller. Etter å ha drukket et par dyre pakker med kalsium, kjøpte jeg vanlig kalsiumglukonat, og jeg merket ikke forskjellen, bortsett fra at de dyre kan tas opp og de har en behagelig smak, og disse er smakløse. Det er sant, for å absorbere det bedre, må du bruke det med vitamin D.

Billig absorberbar medisin med høy ytelse, så mange ganger testet på seg selv og deres familier. Kalsiumglukonat kan ikke foreskrives av en lege, men det må være i et hjemmemedisinskap, siden det ikke er noe bedre middel for forskjellige skader - forstuinger, dislokasjoner, blåmerker. Min mann hadde en gang en kallus i underkjeven, som ble dannet etter en infeksjon i tannkjøtt og tannrot. Selve kornet absorberte ikke, UHF-prosedyrer hjalp ikke. Deretter foreskrev legen å ta glukonat, og på nesten en uke forsvant veksten sporløst. I min erfaring og mine nærmeste har stoffet ingen bivirkninger.

Kalsiumglukonat er en god hjelp for kroppen hvis det ikke er nok kalsium, og mangelen på den er så sterk at bruk av cottage cheese i store mengder ikke hjelper. Så ham da han falt om vinteren, og strakte beinet veldig. Legen fortalte meg at takket være kalsiumglukonat vil musklene komme seg raskere. Jeg haltet lenge, men det er vanskelig å si hvor mye verre det ville vært uten kalsium. Men det jeg var overbevist om var at pillene hans er gode når såret ikke varer lenge på huden. Det er nødvendig å slipe nettbrettet, dryss med det et skadet område av huden og deretter stramme med en bandasje. Sårene mine leges sakte, og litt begynner de å plette. Så, glukonatet i den knuste formen hjalp meg selv i de tilfellene det allerede hadde dannet seg pustler på såret. Først når knuste tabletter kommer på huden, begynner de å klø vilt, men dette må tåle. Etter en time eller to sprenger abscessene, tørker ut og blåses ikke lenger. Og så måtte jeg åpne dem på legevakten, som jeg er utrolig redd for.

Slipp skjemaer

DoseringPakkingOppbevaringSalgHoldbarhet
10, 20, 30, 50, 100

Instruksjoner for bruk av kalsiumglukonat

Kort beskrivelse

Kalsiumglukonat er en regulator av kalsium-fosfor metabolisme, et medikament som etterfyller mangelen på kalsium i kroppen. Mangel på dette sporelementet er ganske vanlig og en av de mest alvorlige når det gjelder metabolske konsekvenser av næringsmangel. Situasjonen er tradisjonelt komplisert av sen diagnose og som et resultat forsinkede korrigerende tiltak. Tidlige tegn på kalsiummangel i menneskekroppen inkluderer muskelkramper, nummenhet i fingre og tær, irritabilitet og nedsatt kognitiv funksjon. Til venstre uten terapeutisk inngrep fører kalsiummangel til metabolske forstyrrelser, inkludert osteopeni (en reduksjon i benmineraltetthet) og dens mer alvorlige form - osteoporose, noe som øker risikoen for beinbrudd betydelig. I tillegg til dette akselererer kalsiummangel utviklingen av åreforkalkning. Dessuten kan en diett med lite mineralsammensetning, preget av mangel på kalsium, kalium, magnesium, sink, selen, belastet med store mengder natrium, mettet fett og "dårlige" (raske) karbohydrater, til slutt føre til overvekt, diabetes, kardiovaskulær onkologiske sykdommer. Samtidig som resultatene fra eksperimentelle og kliniske studier viser, reduserer korrigering av kalsiummangel betydelig risikoen for å utvikle disse sykdommene. Effektiviteten av tiltak som er rettet mot å eliminere kalsiummangel, avhenger av mange faktorer, inkludert former for kalsium som kommer inn i kroppen, mengden væske som forbrukes, motorregimet og pasientens dårlige vaner. I denne forbindelse er gjennomtenkt medikamentkompensasjon for kalsiummangel en tilleggsreserve for å forbedre folkehelsen. Her bør tilliten til tilhengerne av "alle naturlige" fjernes for at mangelen på kalsium bare kan kompenseres for ved å konsumere mat rik på sporstoffer.

Først må det påpekes at det samme produktet (for eksempel cottage cheese) kan inneholde forskjellige mengder kalsium avhengig av kilden til opprinnelsen. For det andre, selv mat som er rik på kalsium, inneholder ikke så store mengder. For å gjøre opp for det daglige behovet for kalsium, må du for eksempel drikke 1 liter melk daglig, spise 1100 g rømme eller 1 kg cottage cheese. Ikke alle har råd til en slik diett. En annen nyanse: Noen produkter, i tillegg til "forekomster" av kalsium, er rike på andre ikke helt nyttige stoffer. For eksempel inneholder sveitsisk ost mange mettede fettstoffer som forårsaker åreforkalkning. Derfor er det i de fleste tilfeller mye mer rasjonelt og tryggere å ta kalsiummedisiner, hvorav den ene er kalsiumglukonat. Dette stoffet er involvert i dannelse av bein, prosessen med hemokoagulasjon, støtter den jevn drift av hjertet, fremmer overføring av nerveimpulser. Mens du tar kalsiumglukonat, forbedres kontraktiliteten til muskelfibre med muskeldystrofi (myopati), myasthenia gravis, og permeabiliteten til de vaskulære veggene reduseres. Forresten, den siste egenskapen til kalsiumglukonat gjør det mulig å ta det for forskjellige allergiske sykdommer, fordi i dette tilfellet blir det opprettet en barriere for penetrering av allergener i blodomløpet. Dette betyr at et høyt nivå av kalsium reduserer sannsynligheten for å utvikle en akutt immunrespons. Ved intravenøs administrering av kalsium, stimulerer glukonat det sympatiske nervesystemet, stimulerer adrenalinproduksjon i binyrene, og har også en moderat vanndrivende effekt..

Kalsiumglukonat er tilgjengelig i to doseringsformer: tabletter og en løsning for intravenøs og intramuskulær administrering. Hos barn anbefales kalsiumglukonat i oppløsning å bare administreres intravenøst.

farmakologi

Kalsium er en makrocell involvert i dannelsen av beinvev, prosessen med blodkoagulasjon, er nødvendig for å opprettholde stabil hjerteaktivitet, prosessene for overføring av nerveimpulser. Forbedrer muskelkontraksjon under muskeldystrofi, myasthenia gravis, reduserer vaskulær permeabilitet. Med på / i innføring av kalsium forårsaker eksitasjon av det sympatiske nervesystemet og økt utskillelse av adrenalin i binyrene; har en moderat vanndrivende effekt.

Slipp skjema

piller1 fane.
kalsiumglukonat500 mg

10 deler. - blisterpakninger.
10 deler. - pakker uten cellekontur.

Dosering

Interaksjon

Bivirkninger

indikasjoner

Kontra

Søknadsfunksjoner

Brukes for nedsatt nyrefunksjon

Kontraindisert ved alvorlig nyresvikt.

Det brukes med forsiktighet hos pasienter med svak hypercalciuria, med svak nedsatt nyrefunksjon eller med en historie med urolithiasis; I disse tilfellene bør nivået av urinutskillelse av kalsium regelmessig overvåkes. Pasienter med en tendens til å danne beregninger i urinen anbefales å øke væskeinntaket..

Bruk hos barn

Det anbefales ikke å introdusere IM-barn.

spesielle instruksjoner

Det brukes med forsiktighet hos pasienter med svak hypercalciuria, med svak nedsatt nyrefunksjon eller med en historie med urolithiasis; I disse tilfellene bør nivået av urinutskillelse av kalsium regelmessig overvåkes. Pasienter med en tendens til å danne beregninger i urinen anbefales å øke væskeinntaket..

Det anbefales ikke å introdusere IM-barn.

Pasientanmeldelser for kalsiumglukonat

Barnelegen foreskrev kalsiumglukonat til barnet med hoste. Jeg var veldig tvil om avtalen, leste sammensetningen, roet meg litt, stoffet ble startet. To dager senere merket hun bedring, hosten nesten stoppet. Fordelene inkluderer overkommelighet, medikamentets ufarlighet, en nøytral smak, som er viktig når du tar barn, og viktigst av dets effektivitet. De ble deretter behandlet for forkjølelse flere ganger, og det var alltid et godt resultat. For allergier ble de også foreskrevet, men ble behandlet i kombinasjon med andre medisiner, så jeg kan ikke si eller hjelpe. Jeg anbefaler, det vil definitivt ikke være verre.

For et år siden om vinteren brukte jeg mye tid på å studere, jeg spiste uansett nesten i tørr ovnen. Jeg la en gang merke til at neglene mistet fargen, ble myke og transparente. Det gikk opp for meg at det ikke var nok kalsium, det var billig å kjøpe kalsium i denne formen, men det var nødvendig å ta D3 dråper, først drakk kalsium og deretter skylt ned med tre dråper D3 fortynnet i 100 ml varmt vann. Ellers, om vinteren, med overskyet vær, vil kalsium ganske enkelt ikke bli absorbert, etter 7 dager har neglene funnet en solid struktur, og den frie delen av neglen har blitt hvit. Jeg følger alltid denne enkle indikatoren på tilstedeværelse av kalsium i hele kroppen. I formen som er angitt over, er behandlingen mye billigere enn å kjøpe kalsium + vitamin D3, i en pakke.

Jeg drakk kalsiumglukonat da jeg begynte å få en sterk knase i beinet. Jeg tråkket på hælen og beinet knuste kraftig. Jeg begynte å ta 1 tablett 3 ganger om dagen. En uke senere la jeg merke til at knase i beinet var borte. Leddene mine sluttet å skade, og neglene ble bedre. De ble mer holdbare, ikke så ødelagte. Selvfølgelig er det andre, dyrere kalsiumtilskudd. Men hvis du ikke har en stor mengde økonomiske ressurser, får du "Kalsiumglukonat", og du vil umiddelbart føle lettelse etter et administrasjonsforløp. Jeg anbefaler det som et billig og effektivt medikament med mangel på kalsium i kroppen.

Et "kalsiumglukanat" ble foreskrevet til meg av en lege når jeg hadde veldig alvorlig forkjølelse, en sterk hoste og ikke kunne komme på flere dager. Jeg tok den 3 ganger om dagen, en tablett. Selvfølgelig sier jeg ikke at jeg botet forkjølelse med dette stoffet, nei, selvfølgelig tok jeg andre piller, men kalsiumglukonat ga meg styrke til å komme seg, og behandlingsprosessen gikk raskere. Og jeg la også merke til at eksemet mitt gjør seg mindre kjent etter å ha påført kalsiumglukonat. Jeg tok to uker, jeg skal ta en pause for å unngå overdosering og fortsette kurset om en måned, jeg tror det vil være mer effektivt.

"Kalsiumglukonat" i tabletter tar jeg med jevne mellomrom, med avbrudd. Dette er et veldig effektivt middel som hjelper deg med å forbedre helsen din. Takket være ham kompenseres mangelen på kalsium i kroppen, og den generelle trivselen avhenger av dette. Det er viktig for meg at verktøyet er rimelig, det er helt billig, og fordelene med det er store. Jeg tar to tabletter om kvelden, i denne perioden er den godt opptatt. Jeg vil helt sikkert ta kalsium i fremtiden, det forhindrer utvikling av mange sykdommer. Legemidlet er utrolig nyttig for skjelettsystemet, det er praktisk talt ingen kontraindikasjoner for dets bruk..

Jeg har brukt kalsiumglukonat i tabletter i lang tid. I flere år nå har jeg drukket det med jevne mellomrom med pauser på en til to måneder. Kompenserer vel for kalsiummangel. Sammen med pillene spiser jeg en spiseskje Herculean kornblanding tørr en halvtime etter at jeg hadde tatt den. Så det fungerer mer effektivt. Forskjellen kan øyeblikkelig merkes etter noen dager (3-4 dager) ved en svak økning i kroppsvekten (ikke fett, dessuten) og med tåneglernes tilstand. Der er de rett og slett mer sårbare, derfor, i henhold til deres styrkende tilstand, vises effekten av kalsiuminntak først. Forresten for referanse. Om kvelden er det bedre å ta en eller to tabletter mer og med et glass melk. Siden kalsium absorberes fullstendig etter kl. 9, til forskjell fra dagtid.

Et utmerket preparat for sesongens allergier som et tillegg til antihistaminer. Drikkekurs om to uker, samtidig som du virkelig letter tilstanden. Pluss at hår og negler ikke lider så mye. Jeg drakk også på kurs på to uker på en måned med amming. Tre dager senere sluttet neglene å eksfoliere. Av manglene - hele effekten av kurset er kortvarig. Jeg har i det minste. Cirka to uker etter kurset ønsker jeg allerede å starte det igjen, men det er uønsket. Nå drikker jeg kalsiumglukonat en gang i sesongen, med unntak av våren (under blomstring trengs to eller tre retter). Det opprører bare at det ikke alltid er i en budsjettform, og å betale for mye for en vakker boks er på en måte ikke veldig hyggelig.

"Kalsiumglukonat" er et utmerket middel for god søvn for en ung mor! Fakta er at når sønnens tenner klippes, er det absolutt ingen måte å sove, barnet skriker hele natten fra smerter! Den berømte barnelegen Komarovsky rådet i slike tilfeller til å drikke kalsium. Om kvelden, i et glass melk, smuldret jeg en tablett, og se og se! Vi sov alle mer eller mindre stille den første natten, i den andre applikasjonen - ganske rolig. Det eneste “men” kan ikke brukes på lenge, da stolen festes.

Kalsiumglukonat ble anbefalt av barnelege da barnet mitt hadde dårlig benavl i opptil seks måneder. Tildelt som et ekstra kompleks av vitaminer sammen med aquadetrim. Vi brukte glukonat i ampuller til injeksjon - bare helles i en skje og ga babyen å drikke. Verktøyet er virkelig billig og effektivt. Vi brukte som et supplement i forebygging av leddysplasi hos spedbarnet, og vi observerte ingen allergiske eller bivirkninger.

Etter å ha født og fortsatt ammet i mer enn ett år, utviklet det seg en forferdelig hudallergi mot bakgrunnen til en svekket kropp. Hudlegen foreskrev en behandling der hovedinjeksjonene var intramuskulært kalsiumglukonat. Etter tre injeksjoner la jeg merke til forbedringer. Kløen, som ikke ga ro, og flekkene på bena og albuene forsvant mye blekere, og før behandlingsstart var de røde. Det er også nyttig hvis det er mangel på kalsium i kroppen..

Om budsjettmidlene er allerede skrevet, blir jeg med. Noen ganger billigere enn annonserte midler. Siden jeg er vegetarianer, har jeg tidvis mangel på kalsium. Jeg bruker kursene hver måned to ganger i året, hvoretter jeg ser åpenbare forbedringer i negler og hår. Det har aldri vært noen bivirkninger, og hvilke bivirkninger det kan være, med mindre du tar en pakke om dagen, så kan du samle et overskudd av kalsium i kroppen

En rimelig og billig måte å fylle på menneskekroppen som mangler kalsium i alle aldre. Jeg er 30 år gammel og bruker regelmessig melkeprodukter i kostholdet mitt (ost, melk, cottage cheese, etc.), men de gjør ikke opp for mangelen på kalsium i kroppen min, siden jeg virkelig liker å drikke musserende vann, og som jeg begynte Det er kjent å fjerne kalsium veldig sterkt. Leddene mine på tærne var veldig smertefulle to ganger i året, og kirurgen rådet meg til å drikke dyre D3-piller. Etter å ha drukket et par dyre pakker med kalsium, kjøpte jeg vanlig kalsiumglukonat, og jeg merket ikke forskjellen, bortsett fra at de dyre kan tas opp og de har en behagelig smak, og disse er smakløse. Det er sant, for å absorbere det bedre, må du bruke det med vitamin D.

Billig absorberbar medisin med høy ytelse, så mange ganger testet på seg selv og deres familier. Kalsiumglukonat kan ikke foreskrives av en lege, men det må være i et hjemmemedisinskap, siden det ikke er noe bedre middel for forskjellige skader - forstuinger, dislokasjoner, blåmerker. Min mann hadde en gang en kallus i underkjeven, som ble dannet etter en infeksjon i tannkjøtt og tannrot. Selve kornet absorberte ikke, UHF-prosedyrer hjalp ikke. Deretter foreskrev legen å ta glukonat, og på nesten en uke forsvant veksten sporløst. I min erfaring og mine nærmeste har stoffet ingen bivirkninger.

Kalsiumglukonat er en god hjelp for kroppen hvis det ikke er nok kalsium, og mangelen på den er så sterk at bruk av cottage cheese i store mengder ikke hjelper. Så ham da han falt om vinteren, og strakte beinet veldig. Legen fortalte meg at takket være kalsiumglukonat vil musklene komme seg raskere. Jeg haltet lenge, men det er vanskelig å si hvor mye verre det ville vært uten kalsium. Men det jeg var overbevist om var at pillene hans er gode når såret ikke varer lenge på huden. Det er nødvendig å slipe nettbrettet, dryss med det et skadet område av huden og deretter stramme med en bandasje. Sårene mine leges sakte, og litt begynner de å plette. Så, glukonatet i den knuste formen hjalp meg selv i de tilfellene det allerede hadde dannet seg pustler på såret. Først når knuste tabletter kommer på huden, begynner de å klø vilt, men dette må tåle. Etter en time eller to sprenger abscessene, tørker ut og blåses ikke lenger. Og så måtte jeg åpne dem på legevakten, som jeg er utrolig redd for.